Kontakt
Telefon +46 10 48 48 300
Email info@enterarkitektur.se

Adress
Göteborg Vasagatan 46, 411 37
Jönköping Lantmätargränd 59, 553 20

Spiran

Beskrivning Ombyggnad, Tillbyggnad
Plats Norrköping
År 2016
Kategori Kontor, Handel
Kund Castellum

Ut mot Hörsalsparken på Drottninggatan i det allra mest centrala Norrköping påbörjades under 2017 en omfattande uppdatering av det s.k. Sparbankshuset byggt 1970.

Ambitionen har varit att på ett respektfullt sätt förhålla sig till och uppdatera den tidstypiska mörka tegelarkitekturen i kvarteret. Exteriört skapas en helt ny fasadgestaltning av de två nedre, mest publika våningarna genom att flytta ut fasadlivet samt att måla och laga befintliga tegelytor. Karaktären blir vitmålade, vertikala tegelpilastrar runt om huset med våningshöga glasytor däremellan. De stora glasytorna öppnar upp de innanför liggande verksamheterna för en tryggare och mer stadsmässig karaktär än tidigare.

På de övre våningarna, vilka förhåller sig indragna till de nedre, kompletterar ett nytt trapphus och kommunikationsytor mot norr. Trapphuset markeras tydligt genom att kläs i guldskimrande plåtfasad och glas och blir i sig ett signum och smycke ut mot Hörsalsparken.

Utöver det exteriöra arbetet pågår en kontinuerlig ombyggnation inne i fastigheten där nya moderna kontorsytor åt Castellum och dess hyresgäster.

Hornsberg Kv 2

Beskrivning: Nybyggnad
Plats: Stockholm / År: 2015
Kategori: Bostäder / Kund: Ikano Bostad

East

Beskrivning: Nybyggnad
Plats: Jönköping / År: 2017
Kategori: Bostäder / Kund: Tosito

Fursten

Beskrivning: Nybyggnad
Plats: Jönköping / År: 2014
Kategori: Bostäder / Kund: Blue wall

Quality Hotel Match

Beskrivning: Nybyggnad
Plats: Jönköping / År: 2015
Kategori: Hotell / Kund: Skanska, Choice